産業微生物学講座(産学共同講座)

研究業績

 2023 / 2024/ 2025

 2025

Nakagawa, K., H. Ohata, M. Takeuchi, M. Matsunaga, K. Sowa, T. Sakamoto, A. Ando, C. Asada, J. Ogawa, K. Kano, E. Sakuradani
Effects of lignin on indigo-reducing activity and indigo particle size in indigo dye suspensions
Biosci Biotechnol Biochem, 89(1), 141–144 (2025) 
DOI: 10.1093/bbb/zbae151

Kawai, S., K. Moriga, W. Nirdnoy, R. Hara, J. Ogawa, Y. Katsuyama, Y. Ohnishi
Identification of two distinct stereoselective lysine 5-hydroxylases by genome mining based on alazopeptin biosynthetic enzymes
Chemistry - A European Journal, in press (2025) 
DOI: 10.1002/chem.202404790

 

 

 

 

adress

京都大学大学院 農学研究科 応用生命科学専攻
発酵生理及び醸造学研究室 産業微生物学講座(産学共同講座)
〒606-8502
京都市左京区北白川追分町
TEL 075-753-6484

hara.ryotaro.4w@kyoto-u.ac.jp (@を小文字に変換してください)